Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش ایلنا، «محمدحسن زدا»، در مورد افزایش حق بیمه‌شدگان خاص (اختیاری، مشاغل آزاد، قالیبافان، کارگران ساختمانی و…) گفت: آن چیزی که باعث می‌شود ناخواسته حق بیمه‌ها افزایش پیدا کند افزایش حداقل دستمزد است.

وی افزود: حداقل دستمزدها هر سال از سوی شورای عالی کار تعیین می‌شود به طوری که سال گذشته حداقل دستمزد یک میلیون و ۱۰۰ هزار تومان بود پس مبنای محاسبه بیمه اختیاری، مشاغل آزاد، قالیبافان و کارگران ساختمانی نیز این مبلغ تعیین شد اما در سال جاری که شورای عالی کار حداقل دستمزد را به یک میلیون و پانصد هزار تومان افزایش داده است طبیعتاً در حق بیمه مشاغل آزاد اختیاری قالیبافان و کارگران ساختمانی تأثیرگذار خواهد بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

سرپرست سازمان تأمین اجتماعی تاکید کرد: این افزایش حق بیمه از سوی سازمان تأمین اجتماعی نیست بلکه تأمین اجتماعی تابعی است از حداقل دستمزدی که توسط شورای عالی کار تعیین می‌شود.

در روزهای گذشته نرخ حق بیمه اختیاری و حرف و مشاغل آزاد پس از تعیین حداقل دستمزد ۹۸ در پایان سال ۹۷ اعلام شد. نرخ حق بیمه با توجه در ۶ ماه اول و دوم سال متفاوت است که در زیر مقدار آن درج شده است. ذکر این نکته ضروری است که برابر آخرین بخشنامه‌های سازمان تامین اجتماعی مبلغ حق بیمه‌ها منطبق با حرفه و یا شغل تغییر می‌کند.

حق بیمه ماهانه بیمه صاحبان حرف و مشاغل آزاد درماه های ۳۱ روزه براساس حداقل دستمزد :

    نرخ ۱۸%    بدون درمان ۲۸۲۱۳۹۹ ریال

     نرخ ۱۴%    بدون درمان ۲۱۹۴۴۲۱ ریال

    نرخ ۱۲%    بدون درمان ۱۸۸۰۹۳۲ ریال

حق بیمه ماهانه بیمه صاحبان حرف و مشاغل آزاد درماه های ۳۰ روزه براساس حداقل دستمزد :

    نرخ ۱۸%    بدون درمان ۲۷۳۰۳۸۶ ریال

     نرخ ۱۴%    بدون درمان ۲۱۲۳۶۳۳ ریال

    نرخ ۱۲%    بدون درمان ۱۸۲۰۲۵۷  ریال

درصورت استفاده از خدمات درمانی، مبلغ  حق سرانه درمان به ازای هر نفر ماهانه ۴۴۰۰۰۰ ریال به حق بیمه های فوق اضافه میگردد.

مبلغ حق بیمه اختیاری به شرح زیر می باشد:

    ماه های ۳۱ روزه ۵۰۷۸۵۱۸ ریال

    ماه های ۳۰  روزه ۴۹۱۴۶۹۴ ریال

منبع: ایلنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۴۲۲۸۰۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

​بیمه شدگان تامین اجتماعی فورا بخوانند

نرخ بیمه کارگران مشمول قانون کار، بر اساس حداقل دستمزد آن‌ها محاسبه می‌شود و معادل ۳۰ درصد حقوق و مزایای مشمول بیمه است. بر اساس مصوبه شورای عالی کار ۲۷ اسفند ۱۴۰۲، حداقل دستمزد کارگران برای سال ۱۴۰۳ به میزان ۹میلیون‌و۳۲۲هزار تومان تعیین شد.

بنابراین، میزان حق بیمه سهم پرداختی کارگران در سال ۱۴۰۳ معادل ۹۳۱هزارو۱۸۰ تومان خواهد بود؛ به این ترتیب که ۷ درصد حق بیمه سهم کارگران است که کارفرما از حقوق و مزایای ماهانه کارگر کسر کرده بر روی آن ۲۳ درصد حق بیمه سهم کارفرما را اضافه کرده و به تامین اجتماعی واریز می‌کند.

به گزارش منیبان، در توضیح جزئیات حق بیمه تأمین اجتماعی کارگران، گفته شده که حق بیمه پایه کارگران، ۷ درصد از حداقل دستمزد آن‌ها یعنی معادل ۶۵۲هزارو۵۴۰ هزار تومان است. حق بیمه بیکاری هم یک درصد از حداقل حقوق و معادل ۳۹هزارو۲۲۰تومان تعیین شده است.

حق بیمه حوادث ناشی از کار هم ۲ درصد از حداقل دستمزد را به خود اختصاص داده که عددی معادل ۱۸۶هزارو۴۴۰ تومان می‌شود. بنابراین درمجموع میزان حق بیمه تامین اجتماعی کارگران در سال ۱۴۰۳ معادل ۹۳۱ هزار و ۱۸۰ تومان خواهد بود.

طبق ماده (۲۸) قانون تامین اجتماعی، مبلغ حق بیمه به میزان ۳۰ درصد مزد یا حقوق بیمه‌شدگان مشمول قانون کار است که از این میزان ۲۳ درصد (۲۰ درصد حق بیمه + سه درصد بیمه بیکاری) بر عهده کارفرما و هفت درصد بر عهده بیمه شده است (که علاوه بر میزان نرخ فوق الاشاره، سه درصد نیز به وسیله دولت تامین می‌شود).

همچنین طبق ماده (۳۶) قانون کارفرما مسئول پرداخت حق‌بیمه سهم خود و بیمه‌شده به سازمان بوده و مکلف است در موقع پرداخت مزد یا حقوق و مزایا سهم بیمه شده را کسر کرده و سهم خود را بر آن افزوده به سازمان تامین اجتماعی تأدیه کند.

هرچند که بر اساس قوانین وزارت کار، کارفرما وظایفی در قبال کارگر دارد و تمام موارد آن‌ به‌درستی اجرا می‌شود و در صورت اجرانشدن هر کدام از آن‌ها، قانون به‌تمامی به حقوق کارگران رسیدگی می‌کنند، اما باز هم لازم است کارفرما و کارگران به‌طور کامل از قوانین و حقوق خود آگاه باشند. می‌توانید در ازکی همه‌چیز درباره حق بیمه تأمین اجتماعی و شرایط و قوانین آن را بخوانید.

 

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • پرداخت خسارت درمان بازنشستگان تامین اجتماعی تا آخر سال ۱۴۰۲
  • ارتباط سازمان تامین اجتماعی با اصناف دوسویه بوده است
  • پرداخت حق بیمه تأمین اجتماعی برای ۲۰۱۰ مددجوی گلستانی در سال ۱۴۰۲
  • سرپرست بیمارستان خلیج فارس منصوب شد
  • جدول اضافه حقوق‌ بازنشستگان و مستمری بگیران تامین اجتماعی و لشکری و کشوری
  • ​بیمه شدگان تامین اجتماعی فورا بخوانند
  • تاثیر افزایش دستمزدها در رشد تعداد بیمه‌شدگان
  • جزئیات افزایش حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی / همسان‌سازی یا افزایش حقوق کدامیک مهم‌ترند؟
  • افزایش حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی در ۱۴۰۳ کی اعمال می‌شود؟
  • سازمان تامین اجتماعی به حداقل تعهدات درمانی خود در خصوص بیمه شدگان در شوش و کرخه عمل کند